Noni – voće dugovječnostiU potrazi za voćem koje bi, osim za hranu, služilo i za liječenje stari su ayurvedski liječnici spoznali da oni koji jedu ovo voće žive dulje i jačega su zdravlja te su ga nazvali ashyuka, što na sanskrtu znači dugovječan.

NONI AKCIJE! -10%
Kupovinom 2 Nonija na jednom računu ostvarujete 10% popusta!

Dodatna mogućnost prilikom produženja članstva:
Svi članovi koji produžuju članstvo kupovinom iznad 620 komercijalnih bodova (cca 765,00 kn), imaju dodatnu pogodnost kupovine jedne boce Noni soka sa 50% popusta!

DOBRO JE ZNATI
  • Noni mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle.
  • Prilikom uzimanja, bolje je uzimati noni plastičnom žlicom (ili u plastičnom čepu originalnog pakiranja), a kada se otvori treba ga čuvati u hladnjaku i prije upotrebe protresti.
Polinezijski noni je i dalje jedan od naših najtraženijih proizvoda. Njegov trostruki koncentrat aktivnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju njegovu popularnost. Tisuće zadovoljnih korisnika iz dana u dan svjedoči o fantastičnom djelovanju koje ova biljka ima na naš organizam. Tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, kojega organizam /jetra pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin. Ovo je ključna tvar uključena u široki krug biokemijskih procesa u ljudskom tijelu s utjecajem na sve stanice tijela – oboljelim stanicama pomaže da ponovno profunkcioniraju, a zdravima da zdravlje i održe. Ovakva aktivnost na razini stanice omogućuje noniju da djeluje na toliko brojne načine koji su ga proslavili. Kseronin ubrzava procese dobivanja energije nužne organizmu kako bi se lakše suprotstavio opasnostima koje ga ugrožavaju. On znatno jača imunitet, sudjeluje u proizvodnji aktivnih enzima te olakšava uspostavu homeostaze – stanja u kojem organizam djeluje najusklađenije i najučinkovitije.

Opuštenost i dobar san 
Noni sadržava još jednu zanimljivu tvar – skopoletin. Značaj djelovanja skopoletina je u tome što pomaže funkciju epifize, čime se pojačava proizvodnja dvaju hormona – serotonina i melatonina. Ukoliko se žalimo na nesanicu, neraspoloženje, bezvoljnost te umor prvo treba pomisliti na nedostatne količine ovih hormona. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njihove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se i smanjuje /regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira.
S obzirom na to da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstrualnih bolova, astme i bronhijalnih tegoba itd.

Slavni borac protiv tumora
Više sastojaka nonija ima ulogu u kočenju pojave tumorskih stanica i tumorskog rasta. Damnakantal je tvar koja utječe na tumorske stanice tako da mijenja njihovo ponašanje i usporava njihov rast.
On doprinosi optimalnom radu imuno-sustava tako što potiče nastajanje B- i T- imunoloških stanica ključnih u borbi protiv tumora. Limonen je poznata tvar snažnog protutumorskog djelovanja, a kao sastojak nonija djeluje sinergijski sa prokseroninom i damnakantalom.
Ovome se pridružuju i nedavno otkrivene tvari koje su japanski istraživači dr. Hirazumi i dr. Furosawa, označili kao noni-ppt. Ovi su složeni šećeri izravno uključeni u imunološke reakcije, gdje potiču djelovanje stanice poput makrofaga i T-stanica.
Uzajamno djelovanje djelatnih tvari nonija potvrđeno je istraživanjima Sveučilišta Hawai 1997. godine koje otkriva da se aktivnost makrofaga (stanica imuno-sustava) odgovornih za »čistoću« tijela povećava tri puta ako kao dodatak prehrani koristimo noni.

Dobra cirkulacija i dobra potencija
Noni ne sadrži dušični monoksid (NO), ali potiče njegovu proizvodnju u tijelu. NO je potreban u velikom broju važnih tjelesnih procesa – od onih složenih zbivanja u mozgu od kojih ovisi naše ponašanje i sposobnost dešifriranja pohranjenih informacija do utjecaja na ponašanje i funkciju krvnih žila i dišnih putova. Šireći male krvne žile u srčanom mišiću utječe na koronarni krvotok, a šireći velike krvne žile utječe na regulaciju krvnog tlaka. Zbog ovoga je NO ključna tvar za sprječavanje i popravljanje stanja nakon srčanog ili moždanog udara. Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprječava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i priznato prirodno sredstvo za potenciju.

Stop upalama i bolovima 
Manje poznati sastojci nonija – asperulozid i eugenol olakšavaju život sa kroničnim upalama. Asperulozid uz protuupalno djelovanje odlikuje i poticanje izlučivanja tekućine (diureza).
Eugenol je sposoban zapriječiti tvorbu upalnih molekula (COX) gotovo jednako snažno i učinkovito kao i mnogi poznati nesteroidni antiupalni lijekovi. To je vrlo značajno za sve koji boluju od upalnih bolesti zglobno-koštanog sustava (reumatski artritis). Noni je poznat i kao drvo protiv bolova, a mnogima je omogućio život bez glavobolje.

Napokon dobra probavaJedan je zanimljiv detalj vezan za noni – želeći riješiti tegobe sa tlakom ili glavoboljom ili dijabetesom veliki broj ljudi se istovremeno riješio kroničnog zatvora i tvrde stolice što je razumljivo, jer noni sadrži enzim koji pomaže funkciju probavnog sustava.

NEKE KORISNE KOMBINACIJE
Noni + VitalMan
Jedinstvene biljke u proizvodu VitalMan djeluju stimulirajuće kod oslabljene ili zatomljene spolne želje. U kombinaciji s nonijem one dobivaju dodatnu potporu svojem djelovanju zbog sposobnosti nonija u povećanju proizvodnje dušičnog monoksida (NO) u organizmu. Ta mala molekula ima ogromnu ulogu u raznim tjelesnim procesima, a jedna od najvažnijih je sposobnost širenja i relaksacije krvnih žila. Time se povećava njihova propusnost, olakšava rad srca koje tada lakše potiskuje krv u žile, te konačno sve to rezultira boljom prokrvljenošću i oksigenacijom svih organa. Koliko je to bitno kod erektilne disfunkcije govori podatak da čak u 85% slučajeva glavnu ulogu ima cirkulacija.

Noni + Rhodiolin
Za sve one koji ne uspijevaju zaspati, prerano se bude, spavaju nemirno ili se ne mogu odmoriti bez obzira na dužinu sna, preporučujemo ovu fantastičnu kombinaciju. Ona je već mnogima donijela miran san, povećala efekt sna, opustila prenapregnute živce, umanjila simptome depresije, iritabilnost, nervozu. Rezultat svega je bolja prilagodba organizma na stres u smislu povećanog praga tolerancije na stresne faktore (buka, socijalna i financijska situacija, tempo života), poboljšano pamćenje, povećana fizička i psihička izdržljivost, opuštenost i osjećaj zadovoljstva.

Noni + Koenzim Q10
Prvi pokretač u procesu dobivanja stanične energije ATP-a, koenzim Q10 ili ubikinon, polako se iscrpljuje iz organizma neizbježnim procesom starenja. Noni u kombinaciji s koenzimom Q10, prirodnim antihistaminikom, prokušana je kombinacija za sve koji si žele pomoći kod alergija. Noni i koenzim su prirodni saveznici u borbi protiv visokog krvnog tlaka, aritmije, angine pectoris i ishemijske bolesti srca.


Bibliografija:
Wang, Mian-Ying, West, Brett J, Jensen, C Jarakae: Morinda citrifolia (Noni): A literature review and recent advances in Noni research. Acta Pharmacol Sin 2002 Dec 23 (12): 1127-1141
Nelson, Scot C.: Species Profiles for Pacific Island Agroforestry Morinda citrifolia (noni). www.traditionaltree.org
Saf-ur Rehman Mandukhail et al: Studies on antidyslipidemic effects of Morinda citrifolia (Noni) fruit, leaves and root extracts. Lipids in Health and Disease 2010, 9:88

Cijena: 398,67 kn
Članska cijena: 299,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)