Super Mega 50

Super Mega 50 u jednoj tableti sadržava ono što nam je potrebno tijekom napornog i zahtjevnog dana kako bismo održali zdravlje i energiju, te potaknuli samo obnavljajuće mehanizme našeg organizma.

Formula za osobe koje imaju povećane potrebe za vitaminima i mineralima: bolesnici i rekonvalescenti, sportaši, osobe koje vode aktivan život te čiji životni tempo iziskuje pojačanu psihofizičku izdržljivost. Vitamini su životno važni organski spojevi apsolutno nužni za rast i razvoj organizma, za vitalnost i opće fizičko blagostanje, jer reguliraju brojne kemijske reakcije te su nužni kofaktori enzima presudnih za stanični metabolizam. Ljudski organizam ili uopće ne može proizvesti ili ih stvara u nedovoljnim količinama, pa se moraju suplementirati (unositi) putem prehrane. Ne tako davno, tek unazad 50-tak godina, stanovnici Europe trošili su 2,5 puta više povrća nego što to čine danas. Istodobno ista količina povrća i voća danas, u usporedbi s onom od prije 50 godina, ima daleko manji sadržaj nutrijenata. Izvještaj je to istraživanja provedenog na University of Texas, objavljenog u prosincu 2004. godine u prestižnom časopisu Journal of the American College of Nuttion. Istraživači s Harvarda konkretno upozoravaju da su su optimalne doze esencijalnih nutrijenata, naročito folne kiseline, vitamina B6 i B12, vitamina C, E i mnogih drugih, rizični čimbenici razvoja mnogih bolesti s kojima je suočen današnji čovjek.

Suvremenom tehnologijom prerade i skladištenja hrane, te njenom termičkom obradom, najveći dio esencijalnih nutrijenata biva nepovratno izgubljen. Visoko kalorična hrana s mnogo masti, ugljikohidrata i bijelog šećera, zahtijeva znatno veći unos minerala i vitamina nego što ih sadrže prirodne namirnice u našim obrocima. Ubrzani tempo života i izloženost stresu, alkohol, nikotin, kofein, razni konzervansi i kemikalije iz okoline samo su neki od agenasa koji povećavaju dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Zato je kvalitetna multi vitaminska nadopuna prehrani prvi korak u očuvanju zdravlja i poticanju samo obnavljajućih mehanizama.

Doziranje:

1 tableta dnevno ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

90 tableta

Sastojci:

  • A vitamin (beta karoten) 7500 I.J.
  • Ekstrakt Šipka 5mg
  • C vitamin 250 mg
  • D vitamin 400 I.J.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)